top of page
Image by Simon Migaj

Énidő

Fontos, hogy mindennap fordítsunk időt a saját magunkkal való foglalkozásra. Akár napi 15 perc lecsendesülés, tervezés, feltöltődésünket szolgáló tevékenység is sokat tehet mentális egészségünk megőrzéséért, azért,hogy jól legyünk a bőrünkben.

 Ehhez találhatók itt tippek, feladatok, ajánlók, hogy az otthon töltött időbe a saját magunkkal, a jóllétünkkel kapcsolatos foglalkozást is beépíthessük! 

Énidő: Services
Image by Debby Hudson

Tippek, hogy önmagunkkal is foglalkozzunk a hétköznapokban

Énidő: News and Tips
nsplsh_7868346d47346371484767~mv2_d_3173

Érdeklődés térkép teszt

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) összeállított egy érdeklődési területeket, képességeket játékos formában felmérő tesztet, melyet az alábbi linken keresztül Te is ki tudsz tölteni! Térképezd fel az érdeklődésed és erősségeid és válassz tudatosan pályát ezek alapján!

Pál Kata.png

Önismereti teszt

Foglalkoztat milyen is vagy? Szívesen gondolkodnál azon, hogyan milyen is vagy, hogyan viselkedsz helyzetekben? Az alábbi  Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által kialakított önismereti tesztben kérdésekkel, a kapott jellemzés értékelésével tudhatsz meg többet önmagadról.

Personality-Test.png

16 személyiségteszt

Szeretnéd joban megismerni magad? Kíváncsi vagy mit mond rólad egy személyiség teszt és, hogy melyik személyiségtípusba is tartozol a 16 közül?  Töltsd ki a tesztet, majd gondold végig szerinted mennyiben igaz rád!


Érdemes kritikusan szemlélve olvasni, de ki tudja, lehet több lesz benne az igazság, mint gondolnád!

Image by carolyn christine

A naplóírás pozitív hatásai

Mire is lehet jó naplót írni? Milyen napló fajták léteznek? Az alábbi cikkben ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, és ki tudja, talán te is kedvet kapsz ahhoz, hogy kiírd magadból a gondolataidat!

Minsdulness2-990x556.jpg

Mindfullness applikáció

A mindfulness tudatos jelenlétet jelent, amikor  a figyelmünket szándékosan a jelen pillanat tapasztalatai felé fordítjuk, a pillanatnyilag észlelhető belső és külső élményeket ítélkezésmentesen tudatosítjuk. Egyfajta meditáció, mely nemcsak abban segít, hogy jobban át tudjuk élni  a jelen pillanatait, hanem abban is, hogy a lecsendesedés által csökkentsük a napi stressz negatív hatását.

Szívesen kipróbálnád? Íme egy remek applikáció hozzá!

Image by Jessica Lewis

Az én COVID-19 időkapszulám

Egy olyan időszakot élünk most meg, amire korábban nem volt példa. Újfajta kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk, így áttekinteni azt, hogy ezekkel hogyan küzdünk meg hasznos lehet a későbbiekben. Erre jó az IDŐKAPSZULA!
Fogj tehát  egy tollat, keress egy kényelmes helyet, és láss neki a kitöltésének. Fontos, hogy ezt csak magadnak írod, ez a te egyedi időkapszulád lesz, nincs egy jó megoldás, ahogyan meg kellene csinálni.

Havi naptárak

Az Action for Happiness szervezet minden hónapban elkészíti napi gondolatokat, gaykorlatokat, kihívásokat tartalmazó tematikus naptárát. Az idei tanév során megosztom veletek mindig az aktuálisat, kövessétek ezeket és vigyetek kedvességet, boldogságot, énidőt a napjatokba!

Énidő: Text
Énidő: News and Tips
Enjoying Outdoor

Márciusi mindfulness naptár

Az Action for Hapiness nevű szervezet minden hónapra elkészíti napi gondolatokkal, kihívásokkal teli tematikus naptárát. A márciusi téma a MINDFULNESS, vagyis a tudatos jelenlét. Kövesd a napi tippeket és légy jelen a pillanatokban!

bottom of page