top of page
Untitled design (2).png

Amiben tudok segíteni

Iskolapszichológia: Services
Laptop and Diary Topview
Designer's World

Pszichológiai Tanácsadás

Ahogyan korábban az iskolában, most is bátran keressetek meg, ha valami problémátok, nehézségetek adódik, valamilyen kérdést szeretnétek átbeszélni (például: családi vagy magánéleti nehézség, szorongás, stressz, tanulási nehézség, pályaválasztási kérdés). 


A jelenlegi helyzetre való tekintettel (9.-12. osztályoknál) online módon tudjuk az alkalmakat megtartani egy közösen megbeszélt platform segítségével.

Ha úgy érzed jó lenne beszélni valakivel, valameilyen témában segítséget kapni, akkor keress meg bátran online is!

Tanulásmódszertan

Hogyan is oszd be az idődet otthon és tarts lépést a tanulásban? Milyen módon lehet hatékonyan tanulni akár iskolában, akár otthon?

Az alábbi felületen különböző tanulási technikákat, időbeosztási tippeket és technikákat, illetve kitölthető tanulásmódszertani kérdőíveket találtok, melyek segítik a jelenlegi helyzetben való boldogulást.


Amennyiben kérdésetek van a témával kapcsolatban, vagy úgy érzitek nehezen megy a tanulás, jelentkezzetek be

tanácsadásra vagy írjatok emailben!

Image by Simon Migaj
Image by Helena Lopes

Énidő

Tippek, feladatok,  ajánlók, hogy az otthon töltött időbe a saját magunkkal, a jóllétünkkel kapcsolatos foglalkozást is beépítsük.

Kapcsolódás másokkal

Hogyan tartsuk a kapcsolatot a többiekkel online? Hogyan építsük az osztályközösséget? Nézzétek meg a heti kihívásokat és ötleteket!

DEG.png

Image Subtitle

This is your Image Description paragraph. It’s a great place to add a description of the image displayed in this section, and a few more words about your business, your site or what you do. Use a friendly and conversational tone to engage as many users as possible!

Iskolapszichológia: Image

Cikkek, olvasnivalók, információk

Image by Lacie Slezak
Image by Luis Villasmil
Laptop and Diary Topview

Érettségizőknek túlélőkalauz

Jövőhéten itt vannak az éretttségik, amivel kapcsolatban biztosan sok minden kavarog  Bennetek. Az innen letölthető rövid kiadvány  abban szeretnénk segíteni Nektek, hogy a Tőletek telhető legtöbbet hozzátok ki magatokból. Találtok benne a tanulást segítő gyakorlati tippeket, de ami még fontosabb, rengeteg praktikus tanácsot arról, hogyan őrizzétek meg a mentális egészségeteket.

Hogyan küzdjünk meg a stresszel?

A stressz természetes része a mindennapjainknak, azonban, ha túlzottan erőssé válik, hatással lehet fizikai és lelki egészségünkre, hangulatunkra, teljesítményünkre. A COVID helyzetből eredő bizonytalanság és új helyzetek jelentősen megnövelték a hétköznapokban jelenlévő stressz mértékét. Az alábbi dokumentumban a jelenlegi helyzetben alkalamazható stresszkezelő technikákat, segítő szempontokat találhattok!

Időbeosztás - Hogyan alakítsam ki a napirendem?

A jelnelgi helyzet legfontosabb pontja egy napirend kialakítása, hiszen eltűntek a mindennapjainkból a keretet adó dolgok, tevékenységek. Hogyan is álljunk ennek neki? Mire érdemes figyelni? Mi is legyen benne a napirendünkben?
Ezekre és további hasonló kérdésekre kaphattok választ a csatolt blogbejegyzésben.
Olvasásra és tervezésre fel!

Relaxing at Home
At Home
people-quarantine-because-coronavirus-sp

Hogyan őrizzük meg a karanténban is a lelki egyensúlyt?

A címben feltett kérdésre ahányan vagyunk, annyi féle válasz van, hiszen mindenki más tevékenységek, szokások által gondoskodik önmagáról. Azonban vannak olyan alapvető dolgok, amelyek most különösen is fontosak, hiszen a karantén időszakban elvesztettük a napunkat keretező dolgokat. Továbbá a mostani időszak lehetőség is arra, hogy több időt fordítsunk Önmagunkra, megismerkedjünk például a relaxációval.
Bővebb információkért olvasd el a blogbejegyzést!

"Az én COVID-19 időkapszulám" - avagy hogyan éltem meg ezt az időszakot

Egy olyan időszakot élünk most meg, amire korábban nem volt példa. Újfajta kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk, így áttekinteni azt, hogy ezekkel hogyan küzdünk meg hasznos lehet a későbbiekben. Erre jó az IDŐKAPSZULA!
Fogj tehát  egy tollat, keress egy kényelmes helyet, és láss neki a kitöltésének. Fontos, hogy ezt csak magadnak írod, ez a te egyedi időkapszulád lesz, nincs egy jó megoldás, ahogyan meg kellene csinálni.

Ön-gondoskodás a jelenlegi helyzetben

Mi is az az ön-gondoskodás? Mit tehetünk azért, hogy a karantén helyzetben megőrizzük a lelkiegészségünket? Az ön-gondoskodási stratégiák alapvetően azok a tevékenységek, melyek segítenek, hogy jól érezzétek magatokat a bőrötökben, melyek segítenek levezetni a feszültséget, és kikapcsolnak titeket, ezek mindenkinél kissé mások.  Azonban a mostani helyzetben sok nem valósítható meg ezek közül  ugyanúgy, így fontos újra terveznünk ezeket a lehetőségeinket. Ehhez találtok segítséget az alábbi blogbejegyzésben.

Iskolapszichológia: News and Tips

Letölthető anyagok (PPT-k)

Hatékony időbeosztás

Tanulásmódszertan - tanulási stílusok

Tanulásmódszertan - Tanulási motiváció

Napi- és hetirend tervezők

Iskolapszichológia: Files
bottom of page