top of page

Kapcsolódás másokkal

Másokhoz kapcsolódni alapvető emberi igényünk. A jelenlegi  nagyrészt online élet és szigorítások azonban megnehezítik ezt.

Hogyan tartsuk a kapcsolatot a többiekkel online?

Hogyan érezhetnénk magunkat közösségben otthonról? 

Hogyan építsük az osztályközösséget ilyen módon?

Az alábbi kihívások és ötleteket ehhez adnak kiinduló pontokat. Azonban, ha szükésgetek van több segítségre keressetek bátran online osztályfőnöki órák megtartására!

Image by Helena Lopes
Kapcsolódás másokkal: About
Image by Duy Pham

Ötletek a kapcsolattartásra

Az alábbiakban ötleteket találhattok arra, hogyan tartsátok a barátokkal, az osztállyal a kapcsolatot a karantén időszakban. Találhattok alkalmazásokat, közösen játszható játékokat, kihívásokat!

Kapcsolódás másokkal: News and Tips
Image by Nine Köpfer

Havi kihívás naptár - hívd ki a barátaid és tegyetek mindennap valamit magatokért, másokért :)

A hétköznapokat megszínesítő apró kedvességek, cselekedetek akár önmagunk, akár mások felé, hozzájárulhatnak ahhoz, hogy öröm és életteltelibbek legyenek a hétköznapjaink. Most különösen jól jöhet, ha ilyen kis változatos dolgokkal töltjük meg a napjainkat, SŐT akár, ha a barátokkal együtt vágunk bele. 
Beszéljetek össze és csináljátok meg a napi feladatokat az Action for Happiness naptárjaiból, majd osszátok meg a tapasztalatokat, esetleg az ezekről készült képeket egymással!

Image by Hannah Rodrigo

Barátok, mint a napirend része

A jelenlegi helyzetben nehezebb kapcsolatot tartani, sok a feladatunk online, nem tudunk élőben találkozni, így külön kell arra figyelmet fordítanunk, hogy ne érezzük magunkat magányosnak, és tudjunk minőségi időt tölteni a barátokkal. A mai világban rengeteg alkalmazás, lehetőség áll a rendelkezésünkre ehhez (lentebb találtok hozzá forrást), itt ötleteket találtok ahhoz, hogyan tartsátok a kapcsolatot, milyen online programokat tudtok szervezni, illetve hogyan tudtok időt találni a barátokra az online tanulás mellett!

Image by Helena Lopes

Ötletek, hogy jobban tudjatok az osztállyal/ baráti körrel kapcsolódni a karantén alatt

Biztosan megoldjátok valamilyen módon a kapcsolattartást a legfontosabb barátokkal, de mi van az osztállyal? Ez egy nehezebb kérdés, hiszen osztályközösséget építeni és fenntartani nem egyszerű az online térben.

Azonban, ha benne vagytok, és van kedvetek a chat-en kívül mást is kipróbálni a többiekkel, hogy mégiscsak érezhessétek ti most is egy osztály vagytok, akkor olvassátok el az alábbi blogbejegyzést és próbáljátok ki az ötleteket!

skype-50-people-1200x772.jpg

 Videóhívás vagy videóchat találkozók

Az iskolában mindennap sok időt együtt töltünk a barátokkal, ami a jelenlegi helyzetben óhatatlanul is nehezebbé válik. Biztosan beszéltek ti is chat-en a többiekkel, azonban írásban könyyebb félreérteni dolgokat, és nehezebb is elmesélni hosszabb történeteket. Szánjatok időt napközben/hétközben arra, hogy lássátok így online is a barátaitokat, szervezzetek közös videóhívásos találkozókat. Beszélhettek csak arról mi van veletek, de akár játszhattok valamilyen játékot is, tanulhattok is közösen, ennek csak a kreativitásotok szab határt.


Az alábbi linken találhattok ehhez egy kérdéses játékot, melyet használhattok.

Lentebbi posztban  pedig alkalmazásokat, melyeket hazsnálhattok a videóhíváshoz!

3G.SoMe_.1.jpg

Alkalmazások kapcsolattartásra

Biztosan sokféle online kapcsolattartást segítő alkalmazást ismertek és használtok, az alábbi dokumentumban összegyűjtöttem nektek azokat, amelyek a videó chat funkció által a karantén kapcsolattartásban kimondottan hasznosak lehetnek. Továbbá találtok tippeket, linkeket, hogy a beszélgetés mellett milyen játékokkal, tevékenységekkel tudtok kapcsolódni egymáshoz karantén idején is!

bottom of page