top of page
Keresés
  • Szerző képePál Kata Dorottya

Ötletek, hogy jobban tudjatok az osztállyal/barátokkal kapcsolódni így is, hogy nincs iskola

Frissítve: 2022. febr. 21.

Bár évközben sokszor eszünkbe juthat, milyen jó lenne, ha nem lenne iskola, most egyre többen azt várjuk, mikor lesz már megint. Bár most, hogy lazultak a korlátozások egyszerűbb lesz találkozni a barátokkal, azonban a helyzet még így is nehezítettebb az iskola nélkül. Az alábbiakban erre válaszként találhattok pár tippet, ami segíthet az osztályközösség építésében még, ha nem is tudtok találkozni annyira, mint általában.


KIHÍVÁS - osztállyal/barátokkal


Egy lehetőség, lehet mindennapi feladatok teljesítése, melyet esetleg amúgy is csináltok, azonban most egy kis csavarral, KIHÍVÁSKÉNT felfogva! Ilyen kihívásokat találhattok a Vadaskert Napraforgó Alapítványának Instagram és Facebook oldalán. Hogyan is kezdjetek bele? Beszéljetek össze a barátaitokkal, az osztállyal, válasszatok ki kezdésként 7 kihívást osszátok el a héten meylik nap melyik a napi kihívás. Osszátok meg egymással, melyik napra melyik feladat van, majd egy felülteten osszátok meg miylen volt teljesíteni, ha olyan a feladat küldjetek képet egymásnak!


Az alábbi 7 kihívást használhatjátok kezdésnek is - mivel ezen a héten van a Mentális Egészség Hete, melynek témája a KEDVESSÉG, az alábbi 7 kihívás is ehhez kapcsolódik:

  1. Csináljatok egy kedvesség"Angyalkázást"!- Osszátok szét egymást az osztályból/barátok között, és annak akit kaptatok a hét folyamán küldjetek kedves üzenetet, vagy egy kis meglepetést!

  2. Mit csináltál ma saját magadért? Hogyan gondoskodtál magadról? - Fontos, hogy önmagunkkal is kedvesek legyünk, magunknak is megengedjük a feltöltő énidőt! Szánj ma időt valami olyanra, ami igazán feltölt téged! És oszd meg másokkal!

  3. Írj valakinek egy üzenetet az osztályból/barátaid közül azzal a kezdéssel: Hálás vagyok neked, mert.... - Akár több embernek is küldhetsz ilyet

  4. Szánj minőség időt valakire, aki úgy érzed rászorul most! - Hívd fel telefonon, vagy, esetleg találkozhattok is, ha lehetséges valahol szabadtéren.

  5. Ajánlj egy kedves filmet a névsorban utánad lévőnek (vagy egy barátodnak, ha nem az osztállyal csináljátok)! - Ez lehet egy megható film, egy gyerekkori kedvenc, valami igazán kedves :)

  6. Küldj a többieknek egy receptet egy olyan ételről vagy italról, ami kipróbálása igazi önjutalom! - Gondolj egy egyszerű, de finom dologra, amitvel te is szívesen megjutalmazod magad, és oszd meg ezt a receptet a többiekkel

  7. Készíts valami meglepetést egy osztálytársadnak/barátodnak! - Ez lehet egy általad készített lejátszási lista, egy kézzel írt levél, egy kedves üzenet, a lényeg, hogy mosolyt csaljon az arcára!

NAP KÉRDÉSE

Akár az alábbi dokumentum kérdéseit felhasználva,küldjetek az osztály csoportba minden nap egy kérdést,amit meg lehet válaszolni! Válaszoljátok meg ti is, és kövessétek mit írnak a többiek! Sok érdekességet és új dolgot lehet megtudni így a többiekől és közelebb is kerülhettek egymáshoz!

Körkérdés játék
.pdf
Download PDF • 1.95MB

AJÁNLÓ - MIT OLVAS ÉS NÉZ AZ OSZTÁLY

Készítsetek egy dokumentumot, melyet mindenki tud szerkeszteni (például driveon, és tegyétek megoszthatóvá) vagy legyen egy felelőse a projektnek, aki összegűjti a dolgokat. Lehet ajánló filmekről, vagy sorozatokról amit láttatok, könyvekről, amit olvastatok, esetleg prograamokról. Érdemes nem csak leírni, hogy mit ajánlotok, hanem azt is, hogy miért, így jobban kapsolódhattok egymáshoz ezáltal, megtudtok valamit a másikról.




41 megtekintés0 hozzászólás
Post: Blog2_Post
bottom of page